Tuesday, 3 September 2019

Quantum computing is increasingly accessible: IBM

Quantum   computing  is increasingly accessible: IBM

Quantum  computing   is increasingly accessible: IBM


It is common to hear that quantum computing experiments are performed in laboratories with technical specifications that make simulations possible.

However, IBM is planning to bring these systems within reach of all users to drive the advancement of technology. IBM Q System One is a solution for these devices to be used outside of large laboratories.

Thanks to a design and optimization that allows it to be more compact and stable, since it has cryogenic engineering that provides cold temperatures, necessary for the unit on which these systems are based, the qubits, can work, this project will allow, for the first time Once, a quantum computer is used commercially.
The advantage that these types of bits offer compared to those of traditional computers is that they allow obtaining much larger calculations from a high amount of data and information, which will enable experiments with more accurate results and in less time.

"We use quantum principles like superposition. In the case of a bit, we can have information with the values 0 and 1, but with the qubits, we can make combinations between these two values. It's like a sphere where the south pole is 0, and the north pole is 1, and the qubit gives us access to all the data that can be processed between those two poles, ”said Robert Loredo, Quantum's ambassador to IBM.

"At the beginning, we were in the Quantum Foundations phase, where these systems were theorized. We are currently in the Quantum Ready phase, where people can already access through the cloud and start simulating experiments. The goal is to reach the Quantum Advantage phase where we can make calculations that a traditional computer could not do, "Loredo added.

Saturday, 27 October 2018

SSC CGL Results 2018-19 Combined Graduate Level Tier 1 Marks Results Date


SSC CGL Results 2018-19 Combined Graduate Level Tier 1 Marks Results Date

Ssc logo
Ssc


About Recruitment:-                                                   

Staff Selection Commission (SSC) is an Indian organization for the recruitment of employees for various positions in different Ministries and Departments of Government of India and subordinate offices. SSC Practices and / or Interview for recruitment of Group "C" and Group "D" posts for different Ministries and Departments of the Government of India. It does not recruit for the states. It only serves the Central Government. Candidates submitted online application form from 05.05.2018 and conducted till 04.06.2018.

About Exam:-                                                   

Joint graduation level is the most anticipated and prestigious exam. In contrast to the previous years, the CGL exam was conducted online, SSC conducted CGL 2018 Tier 1 examination under online mode from 25.07.2018 to 20.08.2018.

How to Check SSC CGL Result 2018:-            

These are the following steps, the graduation level candidate can follow his / her CGL online examination to examine the results: -

The first step to investigate the SSC CGL Tier 1 Results 2018 is to go to the official website of the SSC (www.ssc.nic.in).
On the home page of SSC, you can find a link to see the SSC CGL 2018 results for Tier 1 online exam. You will be redirected from the link to the results page.
Another option is to click on the results section on the home page. Here you can find the link for the CGL result.
On the SSC CGL results page, there are links for writing, results and points.
After clicking on the appropriate link, you will get the CGL examination result, cut off and Tier 1 online examination points.
You will also find direct links on this page to check your Tier One result, Mark.


Usefull links:-                                                  

                       SSC CGL Results

           Available
            SSC CGL Answer Key
               Official site
                 www.ssc.nic.in



Tuesday, 16 October 2018

RSMSSB Pharmacist Results 2018 Check Merit List/Cut Off also.

RMSMSB Pharmacist Results 2018 Rajasthan SMSSB Pharmacist Written Examination Merit List / Cut Off 2018 Download RMSMSB Pharmacist Exam Score 2018 Rajasthan Pharmacist Results 2018.

RMSMSB Pharmacist Result 2018.                 
Official logo
Logo



About requirements:-                                       

Rajasthan Subordinate and Ministerial Service Selection Board (RSMSSB) recently announced the recruitment of 1736 posts of pharmacists. Many qualified and interested candidates who fill up the online application form for blank letters above. The online application form was started from 16.08.2018 and the last date for submission of the application was 15.09.2018. Candidates can examine the detailed recruitment from the link below.

About exams:-                                                               

A many Eligibe Candidates filled there application form & gave the Exam Successfully. The Exam was Written Objective Type. Candidates Can check the More Details about the Exam is Provided below…

About results:-                                                               



All candidates are waiting for the examination exam results very much. Soon the board will provide results on its official website. All eligible candidates will be called for the next phase. Candidates get in touch with the official website to get results and also visit this page regularly. Here we are also sharing the direct link for downloading RSMSSB Pharmacist results.

                       Important links:-                        

Results:- soon available 
Answer key:- Answer key download

Tuesday, 9 October 2018

Indian Air Force Airman Result 2018 Group X and Y.

Indian AirForce Airman Result -2018 Group X  Y
Written Exam Merit List:-

Indian airforce
Airforce logo



IAFGroup X and Y Result Merit List 2018 - 201 9 IAF X Technical and Y Non-Technical Airmen Results 2018 - 2019 Indian Air Force Airmen Results 2018 - 2019 Indian Air Force Air Condition Results 2018 - 1 Group Group X and Y IAF Exam Results 2018 - 201 9 Written Exam Result Merit List Score Points List of Eligible Candidates Expected Results Announcement Date Official News IF Indian Air Force Airmen Group XVA E Merit List Written Exam Results Indian Air Force Merit List 2018 - 201 9 AFCAT February 2019 Merit List Airmen Result Merit List 2018 Indian Air Force Airmen Group XY Technical Non Technical Written Examination PDF 2018 Last Selected Candidates List 2018 Airmen Results Merit List.

Indian Air Force Airmen Results 2018-2019

IAF airman 2/2018 result available :-
              (Only in chrome)


About requirement:                                                     
IAF Group X and Y Result Merit List 2018 - 201 9 IAF X Technical and Y Non-Technical Airmen Results 2018 - 2019 Indian Air Force Airmen Results 2018 - 2019 Indian Air Force Air Condition Results 2018 - 1 Group Group X and Y IAF Exam Results 2018 - 201 9 Written Exam Result Merit List Score Points List of Eligible Candidates Expected Results Announcement Date Official News IF Indian Air Force Airmen Group XVA E Merit List Written Exam Results Indian Air Force Merit List 2018 - 201 9 AFCAT February 2019 Merit List Airmen Result Merit List 2018 Indian Air Force Airmen Group XY Technical Non Technical Written Examination PDF 2018 Last Selected Candidates List 2018 Airmen Results Merit List.

About exam:                                                                  
All the candidates successfully took the exam and now they are waiting for the result there. Soon the results will be announced on the official website. All candidates will be in touch with the official website to receive all the latest updates about the results of the examination and other related information. Here we will also provide direct links for downloading the results so that the candidate can easily download the Indian Air Force Airman results and the Indian Air Force Airman Merit List 2018 without visiting any other website.

Airman result date:                                                      

All the candidates successfully took the exam and now they are waiting for the result there. Soonthe results will be announced on the official website. All candidates will be in touch with the official website to receive all the latest updates about the results of the examination and other related information. Here we will also provide direct links for downloading the results so that the candidate can easily download the Indian Air Force Airman results and the Indian Air Force Airman Merit List 2018 without visiting any other website.

Sunday, 30 September 2018

Ncert solution class 7 science ch 8 Winds, Storms and Cyclones

ncert solution class 7 science ch 8.


Get here detail solution of ncert book solution of class 7 science ch 8.
Science book
book

question 1 to 5.

Q 1.Fill the missing word...
Answer:
(a)moving
(b)uneven
(c)cold
(d)high and low


Q 2.Suggests two method to find out wind direction at a given place.
Answer:There are two ways to know the direction of the wind.
(i) When flying a kite, the air puts pressure on the kite, due to which the kite flies. The direction in which the kite flies is the direction of flying air.
(ii) When riding a bicycle, the direction in which it is difficult to ride is contrary to the direction of air blowing.
Therefore, while riding a kite or riding a bicycle, the direction of wind can be determined in a given place.


Q 3.Statetwo experiences that made you think that air exerts pressure.

Answer:We have experienced that when we fly a balloon, the balloon becomes tight. If we try to fill more air, the balloon will explode to some degree. This is because air pressure puts.
When we fly at a high speed, we have also experienced the movement of the windows and doors of window windows. This also happens because the air exerts pressure.


Q 4.Youwant to buy a house.would you like to buy a house having windows but no ventilators? 

Explain your answer.
Answer:A house in which there are windows but no ventilator should be purchased. This is because hot air is light compared to cold air and therefore, it goes up. This hot air can mostly go through outdoor ventilators. If there are no ventilators, then hot air can not be easily removed.

Q 5.Explainwhy holes aremade in hanging banners and hoardings.

Answer:Air presses. The air blowing in high speed can break or displace many things. If holes in hanging banners and billboards are made, the wind can pass through these holes, which reduces the air pressure imposed on the banner and hoarding. This is why holes are made in hanging banners and hoarding.

question 1 to 9.

Q 6.Howwill you help your neighbours in case cyclone approache your village/town?
Answer:In the case of cyclone neighbors should be helped in the following ways.
(i) Helping to go to cyclone shelters and other safe places.
(ii) By asking them to take the necessary steps to transfer animals, vehicles and household goods to safer places.
(iii) Call upon emergency services like police, firefighters and medical centers when required.


Q 7.Whatplanning is required in advanceto deal with the situation created by a cyclone?

Answer:The following plan is needed to deal with the situation created by a cyclone.
(i) Facilities for cyclone prediction and forecasting which may already warn the cyclone.
(ii) Quick information and communication relations, through which information can spread rapidly.
(iii) Construction of cyclone shelters and arrangements to transfer people to safer places for safety during cyclone.


Q 8.Whichof the following place is unlikely to be affected by a cyclone?

Answer :amritsar

Q 9.Which of thestatements given below is correct?

Answer:(i) In winter the wind flow from the land to the ocean.

The end...

Thursday, 27 September 2018

Ncert solution of class 7 ch 7 .weather climate and adaptation of animals to climate

Ncert solution class  7 ch 7.Weather, Climate and Adaptations of Animals to Climate

Get here details solution of ncert book of class 7 ch 7.in all answer.

Class 7 book
book

questions 1 to 5.

Q 1.Namethe elements that determine the weather of a place.
Answer:Elements that determine the location of a place are the temperature, humidity, precipitation and wind speed.

Q 2.Whenare the maximum and minimum temperature likely to occur during the day?
Answer:The maximum temperature of the day occurs in the afternoon, while the minimum temperature is in the morning.

Q 3.fill in the blanks:-
Only Answer:
(i)climate
(ii)hot and dry
(iii)the polar region and the tropical region.

Q 4.indicateThe type of climate....
Answer:
(a)Moderately hot and wet
(b)hot and wet
(c)hot and dry 
(d)wet

Q 5.Whichof the two changes frequently, weather or climate?
Answer:weather,change,frequently. 

questions 6 to 12.

Q 6.write the following are some of the characteristics of animals:-
Only answer:
(i)tropical rainforest
(ii)polar region
(iii)polar region
(iv)tropical rainforest
(v)tropical rainforest
(vi)polar region
(vii)polar region
(viii)tropical rainforest
(ix)tropical rainforest
(x)tropical rainforest
No,

Q 7.The tropicals rainforests has a large population of animals.Explain why it is so?
Answer:The atmosphere of tropical rainforest is generally hot and humid with hot showers. These hospitable climatic conditions support the vast population of plants and animals.

Q 8.Explain with example, why we find animal of certain kind living in particular climatic condition.
Answer:Some types of animals can be found in special climatic conditions because they can adapt well to those conditions. For example, a polar bear is optimized for polar areas. To keep it warm in cold conditions, it has a thick skin and a layer of fat. However, with these adaptations, it will not be possible to survive in the tropical zone where it is hot. Similarly, a monkey is adapted to live in the forest, which has facilities like long and strong tail, loud sound, etc. These facilities have no significance in polar regions where there is very little vegetation. Therefore, some types of animals live only in some climate conditions.

Q 9.Howdo elephant living in the tropical rainforest adapt itselfs.
Answer:An important and widely found animal elephant is an Indian tropical rainforest. The conditions of this area have been significantly improved. Some customizations are as follows.
(i) It uses its trunk as a nose so that it has a strong sense of smell.
(ii) Its trunk is also used for food.
(iii) Its tusks are used to tear the tree bark. It can eat the bark of the tree.
(iv)the sole of their feet are covered with thick pads. These pads can handle their heavy weight. They also stop the sound so that elephants can go quietly.
(v) It has strong sense of hearing in its big ears.

Q 10.choose the right amswer...
Only answer:(iv)Tropical rainforest.

Q 11.Whichfeature adapt polar bears to live in extremely cold climate?
Only answer:(i)a white fur,fat below skin,keen sense of smell.

Q 12.Which.options best describes a tropical region?
Only answer:hot and humid.


The and..

Wednesday, 26 September 2018

NCERT solution class 7 science ch 6 -physical and chemical change.


Get the NCERT solution for Class VI Science Chapter 6. These NCERT solutions for science topic 7 include detailed answers to all questions in Chapter 6 - Physical and Chemical Changes. .

Class 7 book
book

questions 1 to 5.

Q 1.Classify the changes involved in the following processe as physical or chemical changes:-
Answer:(a)photosynthesis→chemical change
(b)dissolving sugar in water→physical change
(c)Burning of coal→Chemical change
(d)melting of wax→physical change
(e)beating aluminium to make aluminium foil→physical change
(f)Digestion of food→chemical change.

Q 2.state whether true or false..
Only anshwer:(a) F
(b) F
(c) T
(d) F
(e) T

Q 3.fill in the blanks...
Answer:
(a)calcium carbonate (CaCO3) .
(b)sodium hydrogen carbonate.
(c)galvanization and painting.
(d)physical
(e)chemical

Q 4. when    baking.  soda. is mixedwith lemon juice,bubbles are formed with the evolution of a gas.what type of change is it?
explain.
Answer:When.baking.soda (sodium hydrogen carbonate) is mixed with lemon juice (citric acid),bubbles are formed. Bubbles are formed due to the development of carbon dioxide gas.
This is a chemical change.
In this transformation, the citric acid contained in lemon juice reacts with sodium hydrogen carbonate, which results in the development of carbon dioxide gas.
Lemon juice+baking soda→carbon dioxide+other substances
Citric acid sodium
Hydrogen carbonate

Q 5.When a candle burn,both physical and chemical changes take place. Identify these changes. 
Giveanother example of a familiar process in which both the chemical and physical changes take place.
Answer:When a candle burn,both physical and chemical changes occur.
Body change→melting of wax
Chemical change→wax is burning
Meal meal are another example where both physical and chemical change occur together.
Body changes→Breaking large food particles in small particles
Chemical change→digestion of food.

 questions 6 to 12.


Q 6.How. wouldyou show that setting of curd is a chemical change .?
Answer:Once the curd is formed, it can not be recovered with milk again. Apart from this, both milk and curd have different properties. Since these are the properties of chemical change, the establishment of curd is a chemical change.

Q 7.Explainwhy burning of wood and cutting it into small piece are considered as two different types of changes.
Answer:When we burn wood, then a new substance, coal is formed. Therefore, this is a chemical change. However, when we cut wood, the size and shape of the wood changes. No new material has been made. Therefore, it is a physical change.

Q 8.Describe. how crystals of copper sulphate are prepared.
Answer:The crystals of copper sulphate are prepared by the method of crystallization. Thus the process is.A.cup of water is taken in a beaker. Some drops of diluted sulfuric acid are included in it. The water is heated and when it starts boiling, then copper sulphate powder is added with stirring. The solution should be added until the solution is saturated. Then it is filtered into a China dish and is allowed to cool. The solution should be kept indisputable. Gradually, crystals of copper sulfate are different
outside.

Q 9.Explainhow painting of an iron gate prevents it from rusting.
Answer:Jung is assisted by both humidity (water) and air (oxygen). By portraying the iron door, we stop the air and moisture in your atmosphere. Therefore, the wild is being stopped.

Q 10.Explainwhy rusting of iron objects is faster in coastal areas than in deserts.
Answer:To be wild, both air and moisture are required. In coastal areas, the amount of moisture present in the air is higher in the desert. In the desert areas, the amount of moisture content in the air is also low. Therefore, compared to the desert, the wild objects of the iron objects in the coastal areas are increasingly fast.

Q 11.t he gas we use........
Answer:(ii)Process− B is a chemical change

Q 12.Anaerobic bacteria digest......in book..
Answer:(iii)both proceses A and B are chemical changes.


The end....